Heb jij liever géén auto vol met laadpassen liggen of vergeet je wel eens je laadpas(sen)? Dan is laden zonder laadpas de oplossing. Laadsessies kun je bij een aantal laadpas aanbieders betalen met je smartphone, of betaalkaart. Omdat nog niet elke aanbieder laden zonder laadpas ondersteunt, zochten wij voor je uit wat de beste opties zijn.

Je auto digitaal laden met je smartphone

Laden zonder laadpas is nog maar beperkt mogelijk. Her en der kom je laadpalen tegen waarbij je met een qr-code kan betalen, zoals die van Shell Recharge. Bij sommige andere laadpalen is het mogelijk om direct met je creditcard, bankpas of E-wallet te betalen aan de laadpaal. Alleen: dit aanbod is nog beperkt.

Wil je toch laden zonder laadpas, dan is de beste optie om dat te doen via je smartphone met de app van de laadpas aanbieder. Dit wordt door steeds meer aanbieders ondersteunt. Je kunt bij een aantal laadpas aanbieders een betaalmethode koppelen aan de app en op die manier (achteraf) betalen.

Tip: het is altijd aan te raden om wel één of meerdere fysieke gratis laadpassen aan te vragen en bij je te hebben als back-up voor als je problemen ervaart via de app, met je telefoon of met je betaalkaart.

Auto laden zonder laadpas doe je het beste bij deze aanbieders

Shell Recharge

Shell heeft één van de grooste laadnetwerken in Europa waardoor je ook in veel EU-landen kunt laden zonder laadpas. Dit maakt Shell Recharge één van de beste opties voor een digitale laadpas op dit moment.

Je kunt digitaal laden met de Shell Recharge app. Je start en stopt je laadessies via de app, er komt dus geen betaalkaart aan te pas. Voordat je gebruikt kunt maken van digitaal laden, dien je wel ook een fysieke laadpas van Shell Recharge aan te vragen en deze te activeren. Je hebt de fysieke laadpas vervolgens niet nodig, die kun je opbergen (als back-up pas).

Zodra je de pas hebt aangevraagd kun je meteen al digitaal laden via de Shell Recharge app. Een voordeel van Shell Recharge is dat je óók met een qr-code kan betalen.

Betaalmethoden via de app:

  • Op factuur (bankrekening)

Naar Shell Recharge

Vattenfall inCharge

Ook met Vattenfall inCharge kun je laden zonder laadpas. Je start en stopt de sessies in de app en betaalt aan het einde van de maand met je gekoppelde creditcard. Ten opzichte van Shell Recharge is digitaal laden met Vattenfall iets minder flexibel. Je moet wel een creditcard in je bezit hebben om te koppelen. Vattenfall heeft bovendien geen qr-codes waarmee je kunt betalen.

Betaalmethoden via de app:

  • Creditcard

Naar Vattenfall inCharge

Bonnet

Bonnet mogen we niet overslaan in het lijstje met beste opties voor laden zonder laadpas. Want Bonnet werkt volledig digitaal. Bij Bonnet je dan ook geen fysieke laadpas aanvragen, en betaal je al je laadsessies via de app, gekoppeld aan je creditcard, bankpas of RFID-kaarten.

Interessant aan Bonnet is bovendien dat deze aanbieder verschillende pakketten aanbiedt met tarieven, zowel gratis als met abonnement. Bonnet werkt met een systeem waarbij je meer korting ontvangt per laadsessie als je veel kilometers rijdt.

Betaalmethoden via de app:

  • Creditcard
  • Bankpas
  • RFID-kaarten

Naar Bonnet

Chargepoint

Ook bij Chargepoint is laden zonder laadpas mogelijk. Een groot voordeel van de Chargepoint app is dat deze aardig wat betaalmogelijkheden ondersteunt. Heb je geen creditcard of betaal je liever anders? Dan kun je bij Chargepoint ook betalen met Apple- of Google Pay of PayPal.

Betaalmethoden via de app:

  • Creditcard
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • PayPal

Naar Chargeponint

Tip: ook met de ANWB laadpas kun je sinds kort betalen met de laadpas app. Helaas werkt dit nog niet bij alle laadpalen en ook is de ANWB laadpas op dit moment tijdelijk niet aan te vragen. Wel kan dat er één zijn die je in de gaten wil houden.

Vergelijk alle laadpassen